Thursday, August 28, 2014

K A F A R A H



Maafkan aku kawan..
sebab pernah menjadi sombong
dan pernah melupakan kalian seketika dulu
 dan sekarang aku merasa perkara yang sama
merasa tersisih..
Tapi..tak apa lah..sebab dunia ni bulat
aku dah terima balasannya.




Don't look back & regret






Ya..aku kene kuat dengan segala dugaan 
yang bakal mendatang..
jangan toleh ke belakang lagi ain
teruskan cita cita kau..
Allah dah tentukan rezeki 
setiap hambanya.. Just move on..
Lepas ni aku akan kawan 
dengan semua orang, tapi
still kene berhati2..
sebab..sebab
aku ni senang nak "jatuh"
bukan jatuh longkang
tapi..jatuh hati...
jatuh hati dengan orang yang 
sentiasa ambil berat tentang
diri ini..tak kisah laa orang tu 
macam mana pon..
Lepas ni aku kene keraskan
hati sikit untuk bagi kasih sayang 
kat orang lain..sebab aku takot..
takot untuk memberi kasih sayang
dan dengan mudahnya orang akan
mensia siakan kasih sayang yang 
aku beri macam tu saja..
Tapi..kalau aku jumpa
mr.right lepas ni..
Aku dah malas nk bercinta lama2
yang tak datangkan hasil..
Hubungan yang halal tu lebih berkat.
Semoga Allah memberi jalan dan 
mempermudahkan segala urusan aku
Doakan aku.. 



Tuesday, August 26, 2014

Mencari Cinta yang Halal


Mencari engkau,
Siapa ?
Aku sendiri tertanya siapalah 
yang bakal menjadi cinta halalku
Harap dapat bertemu dengan engkau,
Bukan kerana diri ini merasa kosong
tidak mempunyai pemilik hati selain Allah SWT,
Tetapi sudah menjadi lumrah manusia
lelaki dan perempuan saling memerlukan
antara satu sama lain..
Benarkanlah diri ini untuk bahagia,
di dunia yang seketika ini..







                                                                                                                          #bukanceritasemata2




Wednesday, August 13, 2014

P e r a s a a n


Susah menggambarkan perasaan ketika ini


Aku dalam dilema dimana aku merasakan tiada siapa dapat selesaikan masalah aku ini
Bagaimana mahu mengubah diri ini?... bagaimana mahu tetapkan iman dihati oleh kerana iman di dalam diri ini kadang naik kadang turun.. Apa sebenarnya penghujung cerita diri ini. . Apakah masa depan diri ini..
Dimanakah diri ini berada pada masa akan datang? Siapakah yang bergelar suamiku?  Mampukah diri ini membalas jasa kedua ibu bapaku? Adakah aku mampu mati dalam iman?  Adakah amalan selama 22 tahun ini mampu membawa diri ini ke Syurga Allah? Satu satu persoalan bermain di benak fikiran ini.  Mustahil aku dapat segala jawapan ini sekarang.. Aku hanya mampu merancang, tetapi segala ketentuanNya di tangan Allah SWT.




Friday, May 23, 2014

Its my Convocation Day

Hai uoallss
Assalamualaikum

Hari ni just nak share gambar2 convo
Event dah 2 minggu berlalu
Tapi nasiblahh, haha

Alhamdulillah, selepas 3 tahun menghadapi hidup sebagai seorang student, Akhirnya aku dapat juga memberikan kegembiraan kepada kedua ibu bapa dan keluargaku.  Aku takkan berada di tahap ini
tanpa dorongan, semangat dan nasihat daripada mereka.  Terima kasih mak ayah, yg banyak membantu dari segi kewangan dan selalu jemput anaknye ini di kampus, setiap minggu! sebab mengada nak balik (konon2 homesick laa).  Pada adik beradik yang turut memberikan dorongan dan semangat kepadaku.  Kepada Pensyarah pensyarah yang selama ini memberikan didikan dan tunjuk ajar yang tak berbelah bagi.  Terima kasih sangat-sangat.  Terima kasih Ya Allah makbulkan doa hambaMu ini.  Tanpa mereka semua ini aku pasti tidak akan berjaya.  Harap degree untuk 2 tahun ini juga, aku mampu menghadapinyaa ..


Meh belanja sikit gambar convo!



















Thursday, May 22, 2014

Redha & Pasrah



Aku redha dengan ketentuan dan takdir hidup aku
Takpe perjalanan hidup kita masih jauh lagi dengan izin Allah
kalau dipanjangkan umur aku mahu buktikan kepada semua orang
yang aku bukan insan yang lemah ..
*Intro yang tak berapa nak menjadi..

Jangan anggap diri kita ni "single" "alone" "foreveralone" & sekampung
dengannya.  Sebab Allah sentiasa bersama dengan kita, tak kiralah siapa pun kita.
Kalau korang rasa orang yang takde "couple" tu seorang yg "loser"
ternyata korang SALAH sebab kalau korang single laa korang boleh buat
macam2 and tak perlu laa setiap perkara tu..kita nak bagi taw kt depa..
         
Even aku dah berpisah dengan dia, tapi sejujurnya aku tak simpan dendam
pon kat dye sebab aku boleh paham sebab sebab kiteorang kene putuskan
hubungan ini & kteowang still kawan baik. Bagi aku takpelah kalau kami
ada jodoh terus nikah je..tak perlulah nak declare2 lagi hubungan yang tak
pasti &dalam masa yang sama maksiat pon boleh dielakkan.
Aku harap aku terus boleh macam ni jee..walaupon sedih tu tetap ada
takpelah aku harap aku KUAT dalam 2 -3 tahun ni dalam menghadapi hidup
& dapat menghabiskan belajar on time. Doakan saya !






Friday, March 21, 2014

Pengalaman makin mendewasakan kita



Assalamualaikum...

Kurang dari sebulan ain jadi student uitm kbm, dengan tempat baru, kawan baru, dan segala-galanya baru.
Bagi ain duduk kat bandaraya sangat banyak cabaran dan rikiso, yang pertama kene lah pandai jaga diri kan.  Kalau dah nama pon bandaraya..nak apa semua ada..so memang ain dengan kawan2 selalu keluar.  Dengan kedai makan yang banyak dan boleh tukar2 tempat makan setiap hari berbanding dengan kampus lama ain di uitm lendu.  Tapi ada baik buruknya jugak..yang bestnya kat lendu, suasana kampung yang damai indah lagi bersih..chewahh! haha.. Rindu sangat..Tapi yang tak bestnya..nak kuar p beli barang pon still kene naik bas..Tapi di kbm semua ada..yang tak bestnya cuma bangunan tinggi semata2 tanpa sebatang pokok pon...dimanakah dapat kami sumber kesegaran alam semulajadi..yang ade cuma asap..bunyi kereta motor dan lain2.haha. Tapi pape pon still bersyukur..sebab dapat jugak tempat untuk jadi student kt sini.  Sebab dekat ngan rumah.  Ni baru 3 minggu tak balik rumah dah homesick..sedih sangat..tapi takpe ain akan cuba biasakan diri dengan tempat baru dan akan belajar bersungguh-sungguh. Bye ..