Saturday, January 14, 2017

Bersyukur



"Jangan terlalu menangis dengan apa yang hilang
 sampai terlupa untuk tersenyum dengan apa yang kita ada"




Tuesday, October 4, 2016

Cabaran



Dunia ini banyak dugaan dan cabaran
ain harap ain mampu untuk menghadapi segala
masalah dan rintangan hidup..
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan 
Ain di dunia dan juga di akhirat..Amin
"Allah tidak akan menguji hambaNya diluar kemampuannya"


Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar
kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang menghadapinya mungkin 
saudara mara dan rakan-rakan kita turut mengalaminya musibah
yang sama ataupun lebih teruk dan lebih besar dari kita..

Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci
kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih 
dan menyayangi kita.

Monday, September 26, 2016

Big Day



I really hope segala urusan esok berjalan dengan lancar dan no problem at all!!
Amin!!

Saturday, September 17, 2016

Pengajaran atau Balasan


Tanpa pengalaman siapalah kita..
kalau dengar kata orang tak sama macam yang kita alami..sebab itu pengalaman tu sangat penting bagi seseorang untuk menentukan pilihan hidup..dan aku pula sangat bersyukur pengalaman tu telah menjadikan pengajaran buat aku..sometime pengajaran tu boleh juga dijadikan balasan ataupon takdir atau ketentuan..Tapi redha je..ataupun pasrah je lah..

Aku malam2 ni taip blog sbb lama tak update sambil2 dengar lagu lah ahmad - mengelamun...sbb tu aku terfikir nak bukak laptop yang dah berabuk yang dah lama tak bukak ni..dari aku mengelamun je kan..

sumpahan dah terkena kat aku kot..adoiiii
macam-macam laa....

Friday, January 30, 2015

Kek coklat moist

KEK

BAHAN A

1     cawan serbuk koko
1     cawan gula perang
1     cawan susu fresh (full cream)
1     cawan minyak masak
1/2  cawan susu pekat manis

BAHAN B

1 1/2  cawan tepung gandum
1/2     sudu kecil baking powder
1/2     sudu kecil soda berkabonat   *anyak ketiga tiga bahan ni

BAHAN C

2 biji telur
esen vanilla

CARA-CARA

1.  Panaskan BAHAN A
2.  Pukul sikit BAHAN C dan campurkan dengan BAHAN A dan BAHAN B
3.  Tuang dalam acuan/kukuskan 45 minit sehingga masak

TOPING KEK

1     cawan serbuk koko
1/2  cawan susu pekat manis
2     sudu besar marjerin
4     sudu besar susu cair



TRY laa buat senang jaa plus sedap dimakan begitu sahajaa :)

Friday, January 23, 2015

Sahabat vs Kawan





Sahabat ..
Teman yang paling membuatkan aku bahagia
Tetapi mereka hanya datang dan pergi dalam hidup kita
tak semua yang akan kekal dengan kita
"kawan" mmg ramai & bersepah yang ada dengan kita masa senang
tapi jarang nak jumpa kawan yang ada bersama kita
semasa kita susah...memang jarang,,
Tapi yang ada bersama kita sewaktu kita susah
itulah dinamakan "sahabat" @ best friend forever
Aku dah dapat membezakan siapa sahabat dan siapa kawan

Terima kasih sahabat sebab pernah hadir dalam hidup aku
Aku akan kenang jasa korang sampai bila2
Koranglah sahabat dunia akhirat aku..
Terima kasih,,



Friday, May 23, 2014

Its my Convocation Day

Hai uoallss
Assalamualaikum

Hari ni just nak share gambar2 convo
Event dah 2 minggu berlalu
Tapi nasiblahh, haha

Alhamdulillah, selepas 3 tahun menghadapi hidup sebagai seorang student, Akhirnya aku dapat juga memberikan kegembiraan kepada kedua ibu bapa dan keluargaku.  Aku takkan berada di tahap ini
tanpa dorongan, semangat dan nasihat daripada mereka.  Terima kasih mak ayah, yg banyak membantu dari segi kewangan dan selalu jemput anaknye ini di kampus, setiap minggu! sebab mengada nak balik (konon2 homesick laa).  Pada adik beradik yang turut memberikan dorongan dan semangat kepadaku.  Kepada Pensyarah pensyarah yang selama ini memberikan didikan dan tunjuk ajar yang tak berbelah bagi.  Terima kasih sangat-sangat.  Terima kasih Ya Allah makbulkan doa hambaMu ini.  Tanpa mereka semua ini aku pasti tidak akan berjaya.  Harap degree untuk 2 tahun ini juga, aku mampu menghadapinyaa ..


Meh belanja sikit gambar convo!