Tuesday, October 4, 2016

Cabaran



Dunia ini banyak dugaan dan cabaran
ain harap ain mampu untuk menghadapi segala
masalah dan rintangan hidup..
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan 
Ain di dunia dan juga di akhirat..Amin
"Allah tidak akan menguji hambaNya diluar kemampuannya"


Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar
kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang menghadapinya mungkin 
saudara mara dan rakan-rakan kita turut mengalaminya musibah
yang sama ataupun lebih teruk dan lebih besar dari kita..

Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci
kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih 
dan menyayangi kita.

Monday, September 26, 2016

Big Day



I really hope segala urusan esok berjalan dengan lancar dan no problem at all!!
Amin!!

Saturday, September 17, 2016

Pengajaran atau Balasan


Tanpa pengalaman siapalah kita..
kalau dengar kata orang tak sama macam yang kita alami..sebab itu pengalaman tu sangat penting bagi seseorang untuk menentukan pilihan hidup..dan aku pula sangat bersyukur pengalaman tu telah menjadikan pengajaran buat aku..sometime pengajaran tu boleh juga dijadikan balasan ataupon takdir atau ketentuan..Tapi redha je..ataupun pasrah je lah..

Aku malam2 ni taip blog sbb lama tak update sambil2 dengar lagu lah ahmad - mengelamun...sbb tu aku terfikir nak bukak laptop yang dah berabuk yang dah lama tak bukak ni..dari aku mengelamun je kan..

sumpahan dah terkena kat aku kot..adoiiii
macam-macam laa....