Friday, May 23, 2014

Its my Convocation Day

Hai uoallss
Assalamualaikum

Hari ni just nak share gambar2 convo
Event dah 2 minggu berlalu
Tapi nasiblahh, haha

Alhamdulillah, selepas 3 tahun menghadapi hidup sebagai seorang student, Akhirnya aku dapat juga memberikan kegembiraan kepada kedua ibu bapa dan keluargaku.  Aku takkan berada di tahap ini
tanpa dorongan, semangat dan nasihat daripada mereka.  Terima kasih mak ayah, yg banyak membantu dari segi kewangan dan selalu jemput anaknye ini di kampus, setiap minggu! sebab mengada nak balik (konon2 homesick laa).  Pada adik beradik yang turut memberikan dorongan dan semangat kepadaku.  Kepada Pensyarah pensyarah yang selama ini memberikan didikan dan tunjuk ajar yang tak berbelah bagi.  Terima kasih sangat-sangat.  Terima kasih Ya Allah makbulkan doa hambaMu ini.  Tanpa mereka semua ini aku pasti tidak akan berjaya.  Harap degree untuk 2 tahun ini juga, aku mampu menghadapinyaa ..


Meh belanja sikit gambar convo!



















Thursday, May 22, 2014

Redha & Pasrah



Aku redha dengan ketentuan dan takdir hidup aku
Takpe perjalanan hidup kita masih jauh lagi dengan izin Allah
kalau dipanjangkan umur aku mahu buktikan kepada semua orang
yang aku bukan insan yang lemah ..
*Intro yang tak berapa nak menjadi..

Jangan anggap diri kita ni "single" "alone" "foreveralone" & sekampung
dengannya.  Sebab Allah sentiasa bersama dengan kita, tak kiralah siapa pun kita.
Kalau korang rasa orang yang takde "couple" tu seorang yg "loser"
ternyata korang SALAH sebab kalau korang single laa korang boleh buat
macam2 and tak perlu laa setiap perkara tu..kita nak bagi taw kt depa..
         
Even aku dah berpisah dengan dia, tapi sejujurnya aku tak simpan dendam
pon kat dye sebab aku boleh paham sebab sebab kiteorang kene putuskan
hubungan ini & kteowang still kawan baik. Bagi aku takpelah kalau kami
ada jodoh terus nikah je..tak perlulah nak declare2 lagi hubungan yang tak
pasti &dalam masa yang sama maksiat pon boleh dielakkan.
Aku harap aku terus boleh macam ni jee..walaupon sedih tu tetap ada
takpelah aku harap aku KUAT dalam 2 -3 tahun ni dalam menghadapi hidup
& dapat menghabiskan belajar on time. Doakan saya !