Friday, October 18, 2013

Drama Melayu

Assalamualaikum, hai uoallls...

Sejak dua menjak tiga menjak ni..stat je cuti aku dok layan laa drama2 melayu kita ni
ok la tu kan..dari layan korea..runningman sume tu..tak kose ceq..hikhik ;p





Ok ni cerite "Adam Hawa"..boleh tahan la cite dia
lagipun joy dah penah bace novel ni,so mmg same la cite dia..
Cerita ni dah lame dah dalam tahun lepas rasenye..
 Gandingan Aaron Aziz & Nadiya Nissa)


Next, "Cinta Jannah"..Gandingan Nelydia Senrose & Aeril Zafrel
cerita ni boleh tahan jugaklah..tapi ....
ending memang x best..sebab macam tak habis je
mak ayah kat kg..ape jadi pon taktahu..
Joy tak pasti la cerita ni adaptasi dari novel or tak



"Jodoh itu milik kita"..Gandingan Farid Kamil & Tiz Zaqyah, yg ni pon joy pernah bace novel ni
tapi tak habis atas sebab yg tak dapat dielakkan..tak sangka plak novel ni diadaptasi..
mase joy bace novel ni pon..memang joy dah bayangkan hero dia farid kamil..
and sekali lagi tak sangke..sbb memang hero dia farid kamil dalam cerita ni..hikhik 
Kalau korang nak tengok g kt astro 134HD..cite ni tak habis lagi


"Love You Mr. Arrogant" dengar tajuk pon macam best kan cite ni.
haaaa...memang best ponn...haa yg ni joy tak sempat nak bace novel dia
SEBAB..tak beli pon..dengar cerita kakak joy dah beli novel ni..
kene pinjam laa kalau macam tu..hehehe 
Tak tahu kenape joy rase cite ni best..maybe sebab hero tu kot..
dalam kasar2 dia sebenarnya dia sayang giler kat isteri dia..tapi control macho je lebih.
Cerita ni pon tgah tayang kt TV3 setiap isnin - khamis, Jam 7:00 malam.
 Gandingan Azlee Khairi & Zara Zya


Ok last one, "Kampung Girl" 
cerita ni pon best jugak gandingan Akim n Nad Zainal..
tak sangke akim pandai belakon..tapi poyo gile dia dalam cite ni ..rase nak sepak je
hahaha..Haaa...kalau korang nak tahu malam ni episod akhir taw..jap lagi tgok laa
kol 9:00 malam, TV3 gak..amboii..aq ni macam promote TV3 je..

#review #drama #melayu