Friday, November 1, 2013

Alhamdulillah...i'm officially graduated :)


Alhamdulillah..di pagi Jumaat yg tenang ni setenang hati ini 
Aku bersyukur Ya Allah..akhirnya tamat juga perjalananku 
untuk menggengam segulung Diploma. .
Thanks Allah makbulkan doa hamba ini..Usaha dan doa amat 
penting untuk mengecapi sesebuah kejayaan itu. 
Perjalanan ini juga tidak bererti jika tiada sokongan dari manusia sekelilingku 
Terima kasih tidak terhingga kepada kedua ibu bapa dan adik beradik and sweetheart
 yg sentiasa mendoakan dan memberi dorongan kepada diri ini..
Terima kasih tidak terhingga juga epada Pensyarah2 yang 
pernah mengajar dan memberi ilmu..Terima kasih
juga kepada sahabat dan kawan2 yg banyak membantu dan 
juga memberikan kenangan indah sepanjang 3 tahun berada di UiTM Lendu, Melaka.
InsyaAllah ade rezeki kita jumpe mase Degree nanti yea. :)


Friday, October 18, 2013

Drama Melayu

Assalamualaikum, hai uoallls...

Sejak dua menjak tiga menjak ni..stat je cuti aku dok layan laa drama2 melayu kita ni
ok la tu kan..dari layan korea..runningman sume tu..tak kose ceq..hikhik ;p





Ok ni cerite "Adam Hawa"..boleh tahan la cite dia
lagipun joy dah penah bace novel ni,so mmg same la cite dia..
Cerita ni dah lame dah dalam tahun lepas rasenye..
 Gandingan Aaron Aziz & Nadiya Nissa)


Next, "Cinta Jannah"..Gandingan Nelydia Senrose & Aeril Zafrel
cerita ni boleh tahan jugaklah..tapi ....
ending memang x best..sebab macam tak habis je
mak ayah kat kg..ape jadi pon taktahu..
Joy tak pasti la cerita ni adaptasi dari novel or tak



"Jodoh itu milik kita"..Gandingan Farid Kamil & Tiz Zaqyah, yg ni pon joy pernah bace novel ni
tapi tak habis atas sebab yg tak dapat dielakkan..tak sangka plak novel ni diadaptasi..
mase joy bace novel ni pon..memang joy dah bayangkan hero dia farid kamil..
and sekali lagi tak sangke..sbb memang hero dia farid kamil dalam cerita ni..hikhik 
Kalau korang nak tengok g kt astro 134HD..cite ni tak habis lagi


"Love You Mr. Arrogant" dengar tajuk pon macam best kan cite ni.
haaaa...memang best ponn...haa yg ni joy tak sempat nak bace novel dia
SEBAB..tak beli pon..dengar cerita kakak joy dah beli novel ni..
kene pinjam laa kalau macam tu..hehehe 
Tak tahu kenape joy rase cite ni best..maybe sebab hero tu kot..
dalam kasar2 dia sebenarnya dia sayang giler kat isteri dia..tapi control macho je lebih.
Cerita ni pon tgah tayang kt TV3 setiap isnin - khamis, Jam 7:00 malam.
 Gandingan Azlee Khairi & Zara Zya


Ok last one, "Kampung Girl" 
cerita ni pon best jugak gandingan Akim n Nad Zainal..
tak sangke akim pandai belakon..tapi poyo gile dia dalam cite ni ..rase nak sepak je
hahaha..Haaa...kalau korang nak tahu malam ni episod akhir taw..jap lagi tgok laa
kol 9:00 malam, TV3 gak..amboii..aq ni macam promote TV3 je..

#review #drama #melayu

Thursday, October 17, 2013

Ciri ciri bakal imamku


Sentuhan Jiwa

"Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa." -Syed Hakimi-



Monday, May 13, 2013

Penyanyi Misteri


Hari  nie aen nak kongsikan satu benda
Kalau bukak youtube comfirm aen bukak 
channel ni..ade 3 channel

JOM layan lagu..kalau korang dah layan sekali..
memang comfirm korang bkak semua video depa ni...
Sebab mereka semua ni memang berbakat
Tapi siapa penyanyi ...yg itu menjadi misteri! :)

 
Ini channel encikmimpi. . .mmg best layan lagu2 dia..kadang2 nyanyi merepek 
pon tetap menghiburkan hati ...



Yang ini pulak channel Theicedcapp..yg ni pon best...menghiburkan
korang request laa lagu..mesti dia x hampakan korang..huhu 




Last sekali ni channel Cumi1569..yg ni pon best jugak..rasenya dia dah 
buat beratus2 cover...ade jgk cover yg mengajar cara plucking gitar..


Ok itu sajer....jangan lupa subscribe dorang taw :)


Jemputan

Lame dah tak update blog..yelah instagram, twitter, facebook semua dah ade
Account blog yg dah lame wujud ni dah x terlayan...kesian
nanti merajuk pulak..hehe


26 May 2013 ni adalah majlis perkahwinan kakak sulungku.
Harapan ain semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat
InsyaALLAH... Aminnn......


ini kad kahwin kakak saya
cumil kan?? 

Jemput la datang yea :)




Friday, January 4, 2013

Semester 4



Hai assalamualaikum...xjawab dosa...jadi jawab laa..hehe
Hari ni aen just nk show gambar je..terima kasih sangat kepada sesapa yg blog walking kt blog aen yg x seberapa ni.. :)



Karnival Zon B 
wif Amiera


Bel class
wif Farah


Eco class
wif classmate


Karnival zon B 
wif my Bff


Mandarin class
classmate


Cute classmate.. :)


 Ain Forever
hehe :)