Thursday, May 31, 2012

cerita saya


 Assalamualaikum..

Tak tahu kenape hari ni ain ade mood nak update mcm2 story.
sebabnye ain ni paling malas la nk update blognye pon..
Kurang 9 hari lagi ain akan pulang semula ke kampus
untuk sambung semester yang seterusnya iaitu sem 3
harap sem akan datang ni dapat ain tempuhi dengan 
baik dan semuanya berjalan dengan lancar..
#inisajaceritaainygtakseberapa#


My Lovely Roomate


Assalamualaikum.

Hari ni aen nak menceritakan kisah roomate aen..setelah 2 sem tinggal bersama pelbagai kenangan manis dan pahit kami hadapi...now tengah cuti sem masa terbaik untuk menceritakan kisah ini..rindu sangat pada mereka.. sebilik tinggal 5 orang dan masing mempunyai umur yang berbeza..aen ceritakan sorang demi sorang k..:)



Nama diberi Mas Atiqah ..panggilan MAS
Mas ni seorang yang periang..baik hati..(x bodek k) ni
 sejujurnya..aen paling suka carik gaduh ngan dye
sampai la dye touching ngan aen..jhat kan aen?? :) ,
 tapi xniat ape2 pondye bole buat macam2 suare..
suare kartun la macam doraemon, conan..mcm2
lagi la..gmbar dye yang sebelah ni...comel kan..
dye ade lesung pipit yang menawan..
.smpaikan aen cakap dye pipi berlubang..hehe
Dia ambk coz Office Management&Tech..
#samekursus ngan ain#




Namanya Farhana ..panggilan ANA
name lain plak apple..huhu..kalu dalam bilik 2 dye jadi adik aen..Dia ni suke senyum je.
Kalau tengok movie tu pulak kadang2 cerita x berapa kelakar pon dye punye gelak mengalahkan tengok rancangan spontan..#janganmarah#hehe. Dia ni plak ambik kursus lain. x same ngan aen n mas tapi same dengan laily husin iaitu Business management.






Ok..ni roomate yang seterusnya..NAMAnya Laily Husin,
sdapkan nama dye rasa manis je gitu.hehe
Dia ni seorang yang periang dan kadang2 mood dye
lain ckit, kjap bole bergurau tapi ade masa 2 x boleh grau
lebih2 ngan dye.#jgnmarah# tapi dye ni rajin basuh kain
hari2 sampai kadang2 tu rase nak je suruh dia tolong basuhkan
baju aen.hikhik






Haa,,yang ni roomate yang last,  actually dye dok satu sem je ngan kiteorang, tyme dye part 4.  Tapi kiteorang still rapat
sbb hujung part 5  tyme final exam akaq ni dok balik ngan kiteorang, kiteorang happy sgt. Aik, lupe plak nak cakap name dye.,name dberi Nurul Ahmad, dye ni ambik kursus same ngan aen. Tapi dye part 5 , sem dpan part 6 dye praktikal..Huarghh sedihnye dah x dapat jumpe. :(
hope dapat la kami roomate berjumpe kembali.









Sekian ini sahaja kisah tentang roomate saya TFH 11** :)

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru...Cikgu





Assalamualaikum...


Mungkin aen tidak terlambat lagi untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru" kepada semua guru2 dan pensyarah2 yang pernah memgajar dan memberi ilmu yang tidak ternilai kepada saya.  Tanpa guru tidak mungkin kita akan mengenal ABC..tanpa guru juga kita tidak pandai membaca dan mengira.  Guru lah yang juga telah berusaha membuat pelajarnya berjaya.  Betul lah kata pepatah guru ibarat lilin yang membakar dirinya.  Jasa guru akan ku kenang hingga akhir hayatku.  TERIMA KASIH CIKGU! kerana telah mengajar saya terutamanya kepada guru dan pensyarah:

Sekolah Tabika Perpaduan KEMAS 1997-1998
Sekolah Kebangsaan Tampin 1999-2004
Sekolah Tunku Syed Idrus 2005-2009
UiTM Lendu , Alor Gajah Melaka 2011-now

Luv u Teacher!!






Ni cikgu yang garang.. :D

Wednesday, May 2, 2012






Assalamualaikum..
Sem depan (part 3) dapat kolej .
.Alhamdulillah..dapat pon..
x sia2 saya aktif dalam aktiviti kolej sem lepas..
hope nk dapat sampai habis belajar(lebih2 plak kan.)hihi
Itu sahaja..bye2 :))




Tuesday, May 1, 2012

Kesan Meminum Minumam Keras


  • Peminumnya akan berkelakuan seperti orang gila dan menjadi bahan ketawa bagi anak-anak kecil dan tercela di kalangan orang-orang yang berakal.
  • Memboroskan harta dan merosakkan akal.
  • Menyebabkan permusuhan dengan rakan-rakan.
  • Terhalang dari mengingati Allah dan sembahyang.
  • Terdorong melakukan zina kerana dalam keadaan mabuk si peminum mungkin menceraikan isterinya tanpa disedari.
  • Arak adalah pembuka bagi segala kejahatan.
  • Pembuatan meminum arak menggangu malaikat yang menjaga si peminum di sebabkan kefasikan dan bau busuk arak yang diminumnya.
  • Dikenakan hukuman dera 80 kali di dunia dengan disaksikan oleh keluaga dan teman-teman.
  • Perbuatan meminum arak menutup pintu langit disebabkan segala kebaikan dan doanya tidak terangkat ke langit selama 40 hari.
  • Membawa akibat buruk kepada si peminum kerana ditakuti tercabut imannya ketika mati.