Saturday, November 12, 2011

Tips Menjadi Pendengar yang Baik kepada Wanita



Hai hri ni aen nk kongsi Tip menjadi pendengar yg baik.
aen terjumpe entry ni..n nk share ngan korang2 sume
Memang ramai lelaki yg gagal menjadi pendengar yg baik.
Apabila pasangan mereka cube meluahkan dan menceritakan
sesuatu, lelaki suka memotong cakap dan menghilangkan 
pasangan mood. Ini akan menyebabkan wanita terus tertekan
dan akhirnye hubungan menjadi renggang n jalan akhir adalah perpisahan!

Disini terdapat  beberapa tips yg dapat aen kongsikan.

  • Berikan perhatian yg sepenuhnya ~Apabila dia mula berkata-kata, tumpukan sepenuh perhatian kepadanya dan hentikan segala perbuatan anda dan fokus kepadanya!

  • Pandang matanya~ Ketika dia sedang bercakap, pandang matanya, renung dan dengar dengan teliti cerita yg ingin dsampainya itu. Ini akan membuatkan dia lebih gembira dan bersemangat untuk meneruskan cerita kerana anda memberikan sepenuh tumpuan,

  • Bertanyakan Soalan~  Untuk menaikkan moodnya bercerita .tanyakan soalan yg berkaitan dengan masalah yg dceritakan..jgn pulak tnye soalan yg xde kene mengene..ini akn membawa gaduh!

  • Berikan sokongan kepadanya ~ Sekiranya pasangan anda sedang marah dan merungut2 mengenai sesuatu.dengarkan saja ape yg dmarahkan ..berikan pasangan anda sokongan ok!



Impian memiliki piano


Hari ni..aen bosan sangat dah lame x update blog..dah smpai berhabuk walaup0n bru 
4 hari x update..hehe
ok...tajuk aen hari ni adalah pasal impian..
sume orang ade impian kan..
sume msti nk ade impian yg indah2 kan.
mcm 2 la jgk aen..kalu
kite dok bercerite pasal impian ni kan..memang xkan hbis la
mcm 2 ade..impian kerjaya,impian hidup,impian rumah tangge dan banyak lagi la
kan..bak kte orang 2..kalu kite gali stu tajuk 2 kan..memang xkan hbis.,:D

ok pg kepada point yang asal hari ni aen nk cite pasal impian aen
dan juga minat aen yang mendalam untuk menjadi pemain piano.
walhal aen langsung x thu men piano ni.
tpi aen tersangat la berminat dengan piano ni
kalu la aen ade piano dan pandai memainkannye
aen rase aen la orang paling bahagia kt dalam dunia ni
walaupon orang nk kate ape..aen x kisah..
aen  berminat ngan piano ni bersebab..aen kalu sdih slalu dengar lagu 
yg dmainkan dgn piano dgn mendayu-dayunyer,,lepas dengar je.
aen akan jadi lebih tenang n kadang2 aen bole lupe sbb ape aen sdih..hehe
plik kan?tpi bnar yea...;p

aen harap sangat kalu lah orang yang bakal menjadi bakal suami aen 
dapat memainkan lagu d piano hari2..so sweet..romantik kan..
kalu sayang kan kite msti la dye sanggup je wat ape saje kan..hehe


ni salah satu lagu yg bt aen tenang..
n kadang2 kan boleh berangan kalu dengar tone lagu ni
hehe
yelah best la...kalu nk dengar klik  SINI